Fabian (trainings- en wedstrijdpiloot)

Een van de nieuwe wedstrijdpiloten van 2019 is Fabian de Wolf uit Beilen. Hij zit al sinds 2005 op de fiets en heeft de nodige ervaring in verschillende wedstrijddisciplines: wielrennen, tijdrijden, veldrijden en mountainbiken. Hij is begonnen bij de Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger en nam al snel een licentie om fanatiek wedstrijden te gaan fietsen.

Toen hij zijn studie marketing had afgerond is hij lid geworden van Cycle Sport Groningen. Hij zocht echter een nieuwe uitdaging op het gebied van wielrennen. Via Jelte Krol hoorde hij mooie verhalen over tandemwielrennen en dat dit eigenlijk meer een teamsport is dan het reguliere wielrennen. Begin 2018 is hij via de KNWU in contact gekomen met met een aantal stokers en heeft hij de eerste wedstrijden op de tandem gefietst.

Fabian de Wolf

In de winter van 2018/2019 zag hij de oproep van Leon voor een piloot. Fabian wilde graag een keer kennismaken en samen trainen. Inmiddels hebben Leon en Fabian al vaak samen getraind en hun eerste wedstrijden gewonnen (in Arendonk en Hank). Het bevalt erg goed en dit smaakt naar meer. Leon en Fabian gaan nog meer wedstrijden samen dit jaar fietsen en hopen op 1 augustus Nederlands kampioen te worden op de tijdrit.